Külföld

2009.09.13. 07:03

Peresz izraeli elnök elhagyhatta a kórházat

Tel-Aviv - Kijött a kórházból vasárnap reggel Simon Peresz - jelentette az izraeli közszolgálati rádió; az izraeli államfőt előző este szállították be megfigyelésre egy Tel-Aviv melletti kórház kardiológiai osztályára egy kisebb rosszullét után.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az elnöki hivatal közlése szerint több vizsgálatot is elvégeztek a 86 éves politikuson, de ezek nem tártak föl semmilyen rendellenességet.

 Az államfő a korához képest nagyon jó egészségi állapotban van; a vizsgálatok nem utalnak sem arra, hogy szívrohama, sem arra, hogy agyvérzése lett volna - közölték.

Peresz személyi orvosa azt mondta, egyszerűen nagyon meleg volt a konferenciateremben, ahol az államfő szombat este fölszólalt, és "miután hosszú időn keresztül állt, elszédült".

Az elnöki hivatal illetékese szerint nem kell változtatni Simon Peresz vasárnapra beütemezett programján, így az államfő találkozik George Mitchell amerikai különmegbízottal, aki újabb körutat kezd a Közel-Keleten.


Forrás:MTI/AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!