Külföld

2009.11.19. 11:25

Megtalálták a kajakozó magyar férfi holttestét az új-zélandi búvárok

Új-zélandi rendőrségi búvárok megtalálták csütörtökön a Wakatipu-tóban a múlt héten eltűnt kajakozó magyar férfi holttestét - jelentette a Stuff.co.nz hírportál egy nyomozótiszt közlésére hivatkozva.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A 41 éves M. Cs. G. holttestét a Queenstowni-öbölben találták meg, ötven méterre a parttól. A férfi feleségével másfél éve élt Queenstown városában, amely a tó partján fekszik a Déli-sziget déli részén. A rendőrség szerdán beszámolt arról, hogy a férfi deprimált volt, mert már egy ideje nem talált állást.

M. Cs. G. múlt pénteken bérelt kajakot egy órára a tavon, s azután tűnt el. A vízi járművet megtalálták a városi öböl közepén. A belseje száraz volt, benne volt az evező és az ugyancsak száraz mentőmellény.

Elkezdtek kutatni utána a tóban és a környéken, helikopterrel is keresték. Szerdára a szárazföldi kereséssel felhagytak, de a rendőrségi búvárok tovább dolgoztak. 

Magyarországon élő rokonai szerint M. Cs. G. tapasztalt kajakos és jó úszó volt - írta az nzherald.co.nz új-zélandi hírportál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!