Külföld

2009.12.08. 09:18

Öt robbanás rázta meg Bagdadot - Százegyen meghaltak

A legfrissebb adatok szerint legkevesebb 101 ember meghalt, 182-en pedig megsebesültek öt robbanásban kedd reggel az iraki fővárosban - közölte a belügyminisztérium.

MTI

A nagy erejű robbanások Bagdad központjában történtek sűrű egymásutánban, és hatalmas füstfelhők szálltak fel a helyszínekről - jelentette egy újságíró a közelből.

Legfrissebb jelentések szerint az iraki főváros több negyedében robbantak pokolgépek. Az al-Irakíja televízió úgy tudja, hogy Bagdad szívében egy piacon, a főváros északkeleti részében lévő munkaügyi minisztériumnál és a városközpont egy másik helyén történtek a detonációk. Előzőleg szemtanúk és rendőrök azt mondták, hogy az al-Kahíra negyedben lévő al-Dzsurdzsa piacon robbantak fel gépkocsikba rejtett pokolgépek. 

A Bagdad déli részén fekvő Dúrában kedden egy öngyilkos merénylő rendőr járőrre támadt: a műszaki főiskola előtt végrehajtott robbantásban 15 ember - három rendőr és 12 diák - meghalt, 23 diák megsebesült - közölte egy rendőrségi illetékes. 

Augusztusban és októberben több véres merényletet követtek el az iraki fővárosban, amelyekben több mint 250 ember halt meg, és több mint ezren megsebesültek. 

Az iraki parlament vasárnap éjszaka fogadta el az ország választási törvényének új változatát, s ezzel lehetővé vált, hogy a jövő év elején megtartsák a tervezett törvényhozási választásokat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!