Külföld

2010.02.07. 19:52

Gázrobbanás az erőműben - Ötvenen is meghalhattak

Akár ötven halálos áldozata is lehet annak a hatalmas gázrobbanásnak, amely vasárnap következett be az egyesült államokbeli Middletown (Connecticut szövetségi állam) városának újonnan épült erőművében - közölték kórházi és tűzoltósági források.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az egyik helyi kórház szóvivője a francia hírügynökség érdeklődésére mondta el, hogy akár ötvenet is elérheti a halálos áldozatok száma. Az AP amerikai hírügynökségnek a middletowni tűzoltóság helyettes parancsnoka, Al Santostefano "számos" halálos áldozatról beszélt, hozzátéve, hogy a szerencsétlenség pillanatában 51 dolgozó volt az épületben.

Korábbi médiajelentések még két halálos áldozatról és legalább száz sérültről számoltak be, a rendőrség pedig azt közölte, hogy "tömegesen" sérültek meg emberek a helyi idő szerint 11:30 órakor (közép-európai idő szerint 17:30-kor) bekövetkezett robbanásban, amely elsöpörte a Kleen Energy elnevezésű erőmű központi épületét.

A helyi Hartford Courant újság honlapja szerint helyszínen dolgozó mentősök azt közölték, hogy a két halálos áldozat mellett legalább százan sérültek meg, s közülük négyen válságos állapotban vannak. "Mindenfelé testek hevernek" - mondta egy szemtanú. Egy másik szemtanú azt mondta a lapnak, hogy sok embert a törmelék temetett maga alá.

A middletowni rendőrség egyik tagja, Kevin White a brit hírügynökségnek arról számolt be, hogy a Connecticut folyó partján újonnan épített - 620 Megawatt teljesítményű, gáztüzelésű - erőmű még nem volt bekapcsolva a hálózatba, s az erőműben próbaüzem zajlott. 

A New Yorktól északra fekvő Connecticut állam egyetemi városában bekövetkezett detonációt még a 48 kilométerre lévő East Havenben is hallották, s a baleset helyszíne fölött gomolygó fekete füst kilométerekről látszik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!