Külföld

2010.03.08. 14:24

Merénylet a rendőrőrs ellen - Tizenhárman meghaltak Pakisztánban

Legkevesebb tizenhárman meghaltak, több mint harmincan pedig megsebesültek egy rendőrségi épület ellen elkövetett robbantásos merényletben hétfő reggel a kelet-pakisztáni Lahorban - közölte a rendőrség.

MTI

A merénylő a maga vezette és robbanószerrel megrakott gépkocsival hajtott neki az épületnek, és a detonáció súlyosan megrongálta azt. A sebesültek között járókelő nők és gyerekek is voltak. A gépkocsiba rejtett pokolgéppel elkövetett merénylet volt az elmúlt hetekben a legnagyobb erejű detonáció Pakisztánban. A támadást a pakisztáni tálibok vállalták magukra.

"Magunkra vállaljuk a lahori merénylet végrehajtását, és a jövőben is folytatjuk a hasonló támadásokat" - közölte telefonon Azam Tárik, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózattal kapcsolatban álló Pakisztáni Tálibok Mozgalmának (PTT), a legnagyobb lázadószervezetnek a szóvivője. - A támadást megtorlásul hajtottuk végre a pilóta nélküli amerikai repülőgépekkel végrehajtott légitámadások és a (pakisztáni) törzsi területeken végrehajtott katonai műveletek miatt."

Az Afganisztánnal határos pakisztáni törzsi területek a tálibok és az Al-Kaida erődítményei. A pakisztáni tálibok és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat két és fél év alatt több mint 3 ezer emberéletet követelő támadássorozatot hajtott végre Pakisztán-szerte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!