Külföld

2010.03.29. 14:34

Válókeresetet nyújtott be Tőkés László felesége

Élete legnagyobb próbatételeként éli meg Tőkés László romániai európai parlamenti képviselő, hogy felesége válókeresetet nyújtott be.

MTI

A politikus az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy felesége egy héttel ezelőtt kezdeményezte a válópert, s még decemberben elhagyta őt, otthonukból elköltözött. "Mivel ezen a helyzeten nem tudtam változtatni, döntését kénytelen vagyok tudomásul venni és tiszteletben tartani" - mondta Tőkés László.

Rámutatott: család- és gyermekszerető emberként élete legnagyobb próbatételeként és válságaként éli meg a történteket. Leszögezte: az ügy további részleteibe nem avatja be a nyilvánosságot, mivel családját óvni akarja a nyilvánvaló politikai ártó szándéktól, valamint a bulvársajtótól. A politikus hozzátette, hogy munkájának és hivatásának a továbbiakban is megpróbál töretlenül eleget tenni.

A politikus kifejtette: a román sajtó úgy tálalja a hírt, mintha felesége nyilatkozott volna. A valóság viszont az - tette hozzá -, hogy Tőkés Edit nem nyilatkozott a sajtónak, amely megszerezte a válóperes dosszié tartalmát, miközben őt még nem is értesítették a válóper beadásáról és a tárgyalásról.

A Mediafax román hírügynökség hétfőn közölte, hogy Tőkés Edit, az EP-képviselő felesége hűtlenséggel vádolja férjét válókeresetében, amelyet a nagyváradi bírósághoz nyújtott be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!