Külföld

2010.05.23. 18:03

Kigyulladt az Álomhajó - feltehetően magyar is volt az utasok között

Tűz ütött ki vasárnap az MS Németország (MS Deutschland) luxushajó gépházában egy norvég kikötőben, az utasok a partra távoztak.

MTI

"Eddig nincsenek hírek sebesültekről" - nyilatkozta vasárnap délután a mentőszolgálat szóvivője, Per Fjeld. Az utasok "igen rendezetten távoztak a hajóról a partra" - jellemezte a norvég kikötőben, Eidfjordenben tapasztalt helyzetet a szóvivő. 

Amikor a tűz dél körül kiütött, 607 személy volt a fedélzeten, köztük 364 utas, 241 fős személyzet és legénység, valamint két norvég révkalauz - közölte Fjeld, aki az oslói magyar nagykövetség információja szerint egy magyar utasról tud. 

Az utasokat a hajótársaság helyezi el és gondoskodik továbbutazásukról. A tüzet sikerült eloltani, a hajót a közeli Bergenbe vontatják javításra. Az oslói magyar konzul, Binczki Zsuzsanna úgy értesült, hogy az utasokat valószínűleg Hamburgba szállítják.

Az utasok túlnyomó része német, szám szerint 334 - adta hírül a Herald Sun című ausztrál újság honlapja. Az MS Deutschland fedélzetén forgatták a Németországban igen népszerű televíziós sorozatot, az Álomhajót (Traumschiff).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!