Külföld

2010.07.29. 11:51

Börtönbüntetést szabtak ki tojásdobálásért Nagy-Britanniában

Börtönbe kell vonulnia az ügyben csütörtökön hozott ítélet szerint egy férfinak, aki tavaly tojással dobált meg egy konzervatív politikust Nagy-Britanniában.

MTI

A 23 éves vádlottra hathetes büntetést rótt ki a bíróság a Lutonban történtek miatt. A férfi tavaly november 30-án vette célba a konzervatív párt egyik képviselőjét, Sayeeda Warsit, aki első muzulmán nőként David Cameron kormánykabinetjének is tagja. 

Gavin Reid vádlott az eljárás során tagadta a szándékos bántalmazásról szóló vádakat. A bíróság azonban nem volt elnéző, és egyértelműen a társadalmi normákat megszegő viselkedést állapított meg az esetben.

A politikus egy képviselőjelölt és üzletemberek társaságában vett részt a látogatáson, amikor Reid két-három tojást dobott felé. Ezek közül az egyik az arcán találta el. 

Bírói állásfoglalás szerint a tojásdobálás túlmegy  politikai tiltakozás elfogadott határán, továbbá helytelen, fenyegető, zaklató és sértő viselkedés.

 Pietsch Judit, az MTI különtudósítója jelenti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!