Külföld

2010.07.12. 15:53

Egy rendőröket foglyul ejtő férfit bűnözőt agyonlőtt a szlovák rendőrség

A szlovák rendőrség egész éjszakán át tartó hajsza után hétfő hajnalban agyonlőtt egy fegyveres bűnözőt, és kiszabadította az általa túszként magával hurcolt két rendőrt - közölte az országos rendőrfőnök hétfőn.

MTI

Szemtanúkra és nem hivatalos rendőrségi forrásokra hivatkozó szlovák médiabeszámolók szerint a dráma vasárnap késő este, a Pozsonytól keletre fekvő Vágkirályfán (Kralova nad Vahom) kezdődött. Egy rendőr és egy rendőrnő rutinellenőrzés céljából megállított egy személygépkocsit két férfi utassal.

Amikor megállapították, hogy a gépkocsi vezetője körözött bűnöző, az illető gázt adott és elhajtott. A rendőrök üldözőbe vették. A menekülő bűnöző autójával végül egy út menti oszlopnak ütközött. A rendőrök a sofőr útitársát elfogták, a bűnöző azonban egy közeli házba menekült. Amikor a rendőrök ott őrizetbe akarták venni, ő lőfegyverrel fenyegetve arra kényszerítette őket, hogy szálljanak be vele együtt a rendőrautóba. 

Ezután a férfi két túszával egész éjszaka céltalanul autózott több járáson át, míg végül egy különleges rendőri egység Nagysurányban (Surany) végzett vele, és kiszabadította a túszokat.

Jan Packa rendőrfőnök elmondta, hogy a rendőrség megpróbált tárgyalni az emberrablóval, de ez nem vezetett eredményre. Ezért úgy döntöttek, hogy mesterlövészeket vetnek be, mivel a férfi megsebesíthette, sőt meg is ölhette volna az általa fogva tartott két rendőrt. Az akcióban az elrabolt rendőrnő könnyű sérüléseket szerzett, társa pedig sértetlenül került ki a hajszából. A körözött bűnözőt korábban Csehországban rablásért 13 és fél év börtönbüntetésre ítélték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!