Külföld

2010.07.29. 15:17

Kiskorú lányokat is futtató magyar bűnőzőket vettek őrizetbe Mestrében

Kiskorú lányokat is futtató magyar bűnözőket vett őrizetbe az olasz rendőrség Mestrében.

MTI

A Velence melletti városban csütörtök hajnalban végrehajtott akció során három magyar kezére került bilincs, továbbá 4-5 lányt is előállítottak a rendőrkapitányságra ügyük tisztázására.

Az éjszakai pillangók elleni razzia kifejezetten egy magyar bűnbanda ellen irányult, amely csaknem húsz, 18 és 25 év közötti magyar lányt hozott Olaszországba és kényszerített prostitúcióra, de voltak közöttük 16-17 éves kiskorúak is.  

Az olasz rendőröket is egy kiskorú magyar leány korábbi vallomása vezette a magyar leánykereskedők nyomára. Még 2009 októberében három kéjhölgyet állítottak elő, s köztük volt egy magyar kislány is.

A kiskorú együttműködött a rendőrökkel, elmesélte, hogyan verbuválták a gyanúsítottak, akik árvaházak és fiatalokat segítő központok mellett szólítottak meg lányokat, bókokkal és olaszországi munkalehetőségre vonatkozó ígéretekkel győzködve őket. Itáliába érve, már Velence és Treviso tartományok útjain kényszerítették prostitúcióra őket. 

A kiskorú magyar leány vallomását követően egy védett otthonban nyert elhelyezést, majd Magyarországon visszakerült anyja felügyelete alá. Az olasz rendőrség közlése szerint a nyomozásban a magyar rendőrség is közreműködött.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!