Külföld

2010.08.20. 17:14

Két nagyváradi magyar fiatalt bántalmazták román rendőrök

Román rendőrök megvertek egy nagyváradi magyar férfit és annak szintén magyar nemzetiségű barátnőjét, mert a magyar fiatalok anyanyelvükön gúnyolódtak velük - adta hírül a román Adevarul című napilap.

MTI

A bukaresti újság elektronikus kiadásában számolt be a történtekről, és pénteken idézte az újságot a Krónika című kolozsvári napilap. A román újság szerint a rendőrök vasárnap éjszaka igazoltatták az egyik nagyváradi szórakozóhelyből hazafelé tartó fiatalokat, akiknél azonban nem volt személyazonossági igazolvány. A rendőrök megpróbálták feljegyezni a nevüket, de a bántalmazott 28 éves fiatalember beszámolója szerint harmadszori nekifutásra sem tudták helyesen leírni annak ellenére, hogy betűzve diktálta nekik.
   
A fiatalember maga is elismeri, hogy ittas volt, és vicces megjegyzéseket tett magyar nyelven a rendőrökre, de indokolatlannak tartja az erőszakos fellépésüket, amelynek következtében ő maga öt napig, 27 éves barátnője pedig három napig gyógyuló sérüléseket szenvedett.
   
A verekedésben egy csendőr is részt vett, aki szintén orvosi ellátásra szorult. Ő akkor sérült meg, amikor megpróbálta lefogni a nőt, de az beleharapott. A fiatalokat megbírságolták, a nő ellen pedig feljelentést tesznek az ügyészségen hatósági szerv ellen elkövetett sértés miatt. Ugyanakkor a rendőrök ellen is belső vizsgálatot indítottak, hogy kivizsgálják, visszaéltek-e hatáskörükkel - mondta a román lapnak a Bihar megyei rendőrség szóvivője. A fiatalok sem hagyják annyiban a dolgot, jelezték, hogy ügyvédet fogadnak, és beperelik az őket bántalmazó személyeket.
   
Az elmúlt két évben Nagyváradon összesen 15 feljelentést tettek rendőrök ellen testi sértés miatt - olvasható az Adevarulban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!