Külföld

2010.09.19. 12:23

Két külföldi turistát sebesítettek meg Újdelhiben ismeretlen lövöldözők

Két külföldi turistát sebesítettek meg ismeretlen lövöldözők vasárnap Újdelhi óvárosában, a legnagyobb mecset közelében – közölte az indiai főváros rendőrsége.

MTI

A tettesek motorbiciklivel érkeztek, és vaktában kezdtek el lövöldözni a belváros egyik legnépszerűbb turista látványosságánál, a XVII. században épült mecsetnél. A golyók két tajvani turistát találtak el, őket kórházba szállították, állapotuk stabil.
   
A rendőrség hajszát indított a tettesek után, a mecset környékét lezárták, és az egész környéket átfésülik. A nagyobb utakon ellenőrző pontokat állítottak fel, és átvizsgálnak minden járművet.
   
Újdelhiben két hét múlva kezdődnek meg a Nemzetközösségi Játékok, amelyekre hetvenegy csapatot várnak, szerte a világból. A hatóságok több ezer rendőrt mozgósítanak, hogy garantálják a sportolók és a nézők biztonságát az október 3. és 14. között megrendezésre kerülő versenyeken.
   
A Nemzetközösségi Játékokat négyévente rendezik meg, az olimpia után ez az egyik legnagyobb, több sportágat felölelő nemzetközi versenyrendezvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!