Külföld

2010.09.10. 22:12

Sár és iszap zúdult a kisvárosra

A heves esőzések okozta áradások következtében sár- és iszaplavina zúdult pénteken egy kis olasz településre Nápolytól délre, az Amalfi-parton.

MTI

Mindez még csütörtök este történt, az első, megdöbbentő videofelvételek azonban csak pénteken kerültek a nyilvánosság elé. 

A festői szépségű táj katasztrófa sújtotta térséggé változott, és az Atrani nevű kisvárost iszaptenger árasztotta el. A rendkívüli esőzések következtében a Dragone folyó kilépett medréből, a sár és az iszap elárasztotta a városka központját, több autót és motorkerékpárt sodorva magával. 


Hírügynökségi jelentések szerint az időjárási katasztrófa következtében egy nő eltűnt. A 25 éves pincérnőt a lezúduló víz-, illetve iszap sodorta magával,  és azóta is hiába keresik.

A máskor festői szépségű kisváros a videofelvételek alapján valóságos horrorhelyszínné vált. Az utcákat az iszap mellett kőtörmelék, illetve kavics borítja. A mentést a kivezényelt csendőrök, illetve a tűzoltók végzik.

Az esőzés péntekre valamelyest alábbhagyott, de az elkövetkező napokban újabb esők várhatók.  
 
Atranit 1984-ben hasonló időjárási katasztrófa sújtotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!