Külföld

2010.09.01. 21:06

Túszdráma a Discovery Channel épületében

Lelőtték szerda délután azt a fegyveres túszszedőt, aki három foglyot ejtett a Discovery Channel központjában, Washington egyik elővárosában, Silver Springben.

MTI

A túszok sértetlenül menekültek meg, az túszszedő állapotáról a rendőrök nem nyilatkoztak. Az épületből a rendőrség tájékoztatása szerint robbanás hallatszott. 

A túszejtő egy James C. Lee nevű férfi volt, aki a testére bádogtartályokat erősített. Hivatalos források nem zárták ki annak a lehetőségét, hogy ezek robbanószerkezetek voltak.

A túsztárgyalók telefonon tárgyaltak az épület földszintjén tartózkodó fegyveressel. 

A The Gazzette, a Silver Spinget is magában foglaló Montgomery megyében kiadott újság szerint a férfit 2008-ban ugyanezen a helyen már őrizetbe vették. Akkor több ezer dollárnyi készpénzt szórt szét az épület előtt.

A férfi két évvel ezelőtt azért tiltakozott, mert megítélése szerint csatorna  célja a profitszerzés és nem a Föld megmentése. A kaliforniai San Diegóból érkezett Lee a bírósági tárgyaláson kijelentette: azután kezdett el a bolygó megmentéséért tüntetni, hogy elvesztette az állását. Mint mondta, cselekedeteiben Daniel Quinn környezetvédő író regénye, az Ishmael és a volt amerikai alelnök, Al Gore által jegyzett dokumentumfilm, a Kellemetlen igazság ihlette. 

A CNN szerint a Lee által az internetre feltöltött közleményében "szennynek" nevezte az emberiséget.   

A Discovery Channel alkalmazottjai szerint az tévéállomás a közelmúltban több fenyegető hívást kapott egy Whale Wars (Bálnaháború) című műsora miatt, amely bemutatja ahogy környezetvédők bálnavadász hajókat támadnak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!