Külföld

2010.10.30. 09:22

Kávéházban robbantott a merénylő

Öngyilkos merényletet követtek el pénteken a Bagdadtól északkeletre található Balad Rúz városának egyik kávéházában: huszonegy ember meghalt, és több tucatnyian megsérültek - közölte a város polgármestere. A város vezetője azt is elmondta, az áldozatok dominóztak és teáztak a népszerű kávéházban, amikor a merénylet történt.

MTI

A kávézót gyakran látogatták síita kurdok, akikből egyébként sok él a térségben. A robbantás halottainak többsége is síita. A merényletért még senki nem vállalta a felelősséget, de valószínűleg szunnita felkelők követték el.
   
Irakban már hetek óta nem történt komolyabb öngyilkos merényletet. Bár az erőszak szinte mindennapos az országban, hasonlóan sok áldozatot követelő robbantás utoljára szeptember 19-én történt, amikor két pokolgép 31 ember ölt meg. A péntek esti merénylet felhívja a figyelmet az iraki biztonsági helyzet törékenységére. Az iszlám köztársaságnak a márciusi választások óta nincs új kormánya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!