Külföld

2010.11.11. 21:41

Felrobbantottak egy rendőrségi épületet Karacsi központjában

Szétvetett egy rendőrségi épületet csütörtökön Karacsiban, Pakisztán legnagyobb városában egy óriási robbanás, amelyet öngyilkos merénylők okoztak - közölték szemtanúk.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A hivatalos közlés szerint a helyszínen 18 ember vesztette életét, de a halálos áldozatok száma még nőhet, mert mintegy százan megsebesültek. A robbanás helyi idő szerint az esti órákban történt, a város központjában, egy rendőrségi központ területén. A televízió vérző sérülteket mutattak, amint elhagyják a helyszínt, Karacsi város bűnügyi rendőrségét.
   
Egy szóvivő szerint a rendőrség terrorelhárító osztálya volt a merénylők célpontja. A robbanás erejét jelzi, hogy még két kilométerrel távolabb is betörtek miatta ablakok. A létesítménynél egy 12 méter széles, 4 méter mély kráter keletkezett a földben.
   
A támadók gyalog érkeztek, és lövöldözve áttörték a létesítményt övező kordont, majd nekivezettek a kétemeletes épületnek egy robbanóanyaggal megrakott kis teherautót, amely fölrobbant. Ez gyaníthatóan öngyilkos merénylet volt - közölte a rendőrség.
   
A célba vett épületet egyebek között betiltott szervezetek aktivistáinak kihallgatására használták. Azt egyelőre nem tudni, hogy hány gyanúsított tartózkodott éppen benne. Az egyik ilyen szervezet, a Tehrik-e-Taliban (TTP) üzenetben közölte, hogy ők hajtották végre a támadást, amelyet megtorlásul szántak az amerikai légicsapásokra. "Ez a válasz a drónok csapásaira, és folytatni fogjuk a támadásokat, amíg a drónokat le nem állítják" - fogadkoztak.
   
Ezeket a távirányított repülőgépeket az északnyugati országrészben afganisztáni támadásokra szervezkedő gerillák ellen használják az amerikai fegyveres erők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!