Külföld

2010.11.08. 17:14

Incidens a BMW-székházban: a kommandó rábeszélte a megadásra túszejtőt

Megadta magát hétfő délután az a férfi, aki néhány órával korábban több személyt túszul ejtett a BMW német autógyár franciaországi székhelyén, a Párizs közeli Montigny-Le-Bretonneux-ben - közölte a rendőrség.

MTI

A francia rendőrségnek az egyik elit egységét - amely éppen a túszejtés helyszínéhez közel vett részt kiképzésen - azonnal a helyszínre irányították. Az úgynevezett Raid embereinek erőszak alkalmazása nélkül sikerült rávenniük a túszejtőt, hogy adja meg magát.
   
A "fegyveres egyén" a rendőrség szerint kora délután fogott a túszejtési akcióba, amelynek okai egyelőre nem ismertek.
   
Az Europe 1 kereskedelmi rádió korábban azt jelentette, hogy az autógyár egyik volt alkalmazottja egy eladót és egy telefonközpontost fegyverrel túszul ejtett. A férfi a túszejtés során állítólag a levegőbe lőtt, de senki nem sérült meg, valamint megpróbálta felgyújtani a székházat.
   
Patrick Lucas, a BMW France termékkommunikációs vezetője megerősítette, hogy nem történt személyi sérülés a túszejtés során. A sajtófőnök sem tudta megmondani, hogy mik lehettek az elkövető indítékai és személyazonosságát sem fedte fel. Azt viszont elmondta, hogy a tettes akcióját azzal kezdte, hogy a székház csarnokában félelemkeltési céllal a levegőbe lőtt.
   
A kommunikációs vezető szerint az alkalmazottaknak a fele sem tartózkodott a túszejtés idején a székházban, csak mintegy 70-80 személy volt bent a munkahelyén, de ők maguktól elhagyták az épületet, amikor megtudták hogy a földszinti csarnokba bejutott egy túszejtő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!