Külföld

2011.01.30. 15:32

Kormányellenes diáktüntetés Kartúmban

Rendőrök diákokat vertek meg és vettek őrizetbe vasárnap reggel Kartúm központjában - közölték szemtanúk, miután a szudáni fővárosban kormányellenes tüntetés kezdődött.

MTI

A rendőrök, akikből több százat vezényeltek az utcákra, gumibotokkal ütlegelték a kormány lemondását követelő tüntetőket, és néhányat őrizetbe vettek közülük - közölte az egyik részvevő a Reuters brit hírügynökséggel. A rendfenntartók elállták a négy kartúmi egyetem bejáratát, s háromnál diákokat vertek meg és könnygázt is bevetettek szétoszlatásukra, miközben a fiatalok azt kiabálták, hogy "Készek vagyunk meghalni Szudánért!", illetve "Forradalom, forradalom a győzelemig!"
   
Szudánban a tunéziai kormányellenes megmozdulásokat követően az Interneten keresztül szerveződtek ellenzéki csoportok, amelyek közül az Ifjúság a változásért nevűnek már több mint 15 ezer tagja van. "A szudáni nép nem hallgat tovább. Ideje, hogy semmiféle szabotázst nem tartalmazó békés demonstráción követeljük jogainkat és szerezzük meg azt, ami a miénk" - áll a csoportnak a Facebook közösségi hálózaton létrehozott oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!