Külföld

2011.02.04. 23:00

Blamázs: a csúcstalálkozó alatt rabolták ki az EP postáját

Két fegyveres férfi kirabolta pénteken az Európai Parlament brüsszeli postáját, miközben a kerületben az EU-csúcstalálkozó miatt szigorú biztonsági intézkedések voltak érvényben.

MTI

Az elkövetőknek sikerült elmenekülniük az elrabolt 8 ezer euróval. A rendőrség nyomozást indított az ügyben.
   
Bár a rablók nem tulajdonítottak el túl nagy összeget, az eset nagy visszhangot keltett az EP-képviselők körében, mivel nem az volt az első támadás a posta ellen. "Ismét egy fegyveres rablás az Európai Parlamentben. Ez már a harmadik ilyen eset két év alatt. Mennyi időnek kell még eltelnie ahhoz, hogy tegyenek valamit ez ellen a komédia ellen?" - kommentálta a Twitteren a történteket az EP konzervatív-euroszkeptikus frakciója.
   
Fiona Hall, liberális képviselő az ügy miatt az EP biztonsági feladatok koordinálásával megbízott questorához (tanácsnokához) fordult egy panaszlevélben: "Én csak elmentem a postára, hogy vegyek egy pár bélyeget. Ott sokkos állapotban találtam az alkalmazottakat, mivel két rabló fegyverrel kirabolta őket, majd elszökött a zsákmánnyal. Ha egy fegyveres támadás ismételten megtörténhet az Európai Parlament környékén, akkor a biztonsági rendszer egy nagy vicc" - ítélte meg Hall.
   
"Ez a Távol-Nyugat" - ironizált szintén Twitteren a zöldek frakciója.
   
Az EU-s intézményeknek helyet adó brüsszeli kerület péntek reggel magas szintű rendőri ellenőrzés alatt áll, mivel az egyik épületben a huszonhetek kormányfőinek találkozója zajlik. A Európai Parlamentben a postán kívül más üzletek is találhatóak, de bejutni csak engedéllyel, fémdetektoros kapukon keresztül lehet az épületbe. A biztonsági őrök még a laptopok bevitelét is csak űrlapok kitöltése után engedik. A De Standard információ szerint naponta 10 ezer ember lépi át az EP küszöbét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!