Külföld

2011.02.10. 14:15

Burgenland: osztrák-magyar akadémia Köpcsényben

Osztrák-magyar biztonsági akadémia indul a burgenlandi Köpcsényben (Kittsee), az intézmény a tervek szerint néhány év múlva magánegyetemmé alakul - jelentette be Hans Niessl tartományfőnök.

MTI

A kutatási és oktatási együttműködésben a Bécsben és Párizsban működő Sigmund Freud Magánegyetem, valamint a budapesti Corvinus Egyetem és az Általános Vállalkozási Főiskola vesz részt. A Danube Excellence University Cluster nevet viselő kezdeményezés európai uniós támogatással valósul meg - írták osztrák hírportálok.

Az intézet célja a rendőrség, a tűzoltóság és a mentőszolgálatok, a polgári védelmi és az államigazgatási szervek működéséhez kapcsolódó tudományos képzést és kutatást folytatni.

Az első félév február 15-én indul, húszfős biztonsági gazdaságtan mesterképzéssel. Ősztől további tárgyakkal bővül az oktatási tevékenység és 2013-tól magánegyetemként működik tovább az intézmény. 

A köpcsényi kastély 1,6 millió eurós felújítási költségeinek nagy részét az EU biztosítja, 200 ezer eurót Burgenland tartomány. A képzés díja félévenként 3500-4000 euró. Az oktatás angol és német nyelven, kis csoportokban folyik.

Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!