Külföld

2011.02.13. 08:18

Újabb halottak a mexikói drogháborúban

Legalább harminc halálos áldozata volt szombaton több incidensben a mexikói drogháborúnak, amelyek közül a legsúlyosabb egy kézigránátos támadás volt egy guadalajarai bár ellen - közölte szombaton a mexikói rendőrség és a védelmi minisztérium.

MTI

A nyugat-mexikói Guadalajara egyik bárjára kézigránátot dobtak szombat hajnalban, majd az ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak a szórakozóhely vendégeire: hat embert - három nőt és három férfit, köztük egy kolumbiai és venezuelai állampolgárt - megöltek, további 37-et megsebesítettek, köztük öt embert súlyosan.
   
Szemtanúk szerint a fegyveresek egy kisteherautóval és két taxival érkeztek helyi idő szerint hajnali négykor a Butter Club nevű lokálhoz, s a már távozó vendégek között rendeztek vérfürdőt. A leszámolás állítólag egy összeszólalkozás következménye volt, a szóváltás egyik résztvevője korábban azzal a fenyegetéssel távozott a szórakozóhelyről, hogy megtorolja sérelmeit.
   
Pénteken Ciudad Juárez mexikói határvárosban történt hasonló támadás: ismeretlen fegyveresek behatoltak egy szórakozóhelyre, tüzet nyitottak a bent lévőkre, s megöltek hét nőt, illetve egy férfit. A határvárosban a Juárez és a Sinaloa drogkartellek vívnak a szó szoros értelmében élet-halál harcot befolyási övezetek megőrzéséért. A klánháború miatt Ciudad Juárez a világ egyik legveszélyesebb városának számít. Tavaly több mint háromezer ember vesztette életét a bűnbandák leszámolásaiban a 1,3 millió lakosú városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!