Külföld

2011.02.23. 10:41

Vilmos herceg esküvője: még titok a meghívottak listája

Még a királyi udvar nem fedte fel, kik azok a szerencsések akik részt vehetnek Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-ei Buckingham-palotában megrendezett esküvőjén, de az biztos, a meghívottak listáján szerepelnek a pár egykori szerelmei.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Vilmos herceg és Kate Midelton esküvőjére közel ezerkilencszáz fő hivatalos, akiknek kiléte még titok, de köztük szerepel számos koronás fő, diplomata, sok-sok rokon és barát.

A The Sunday Times című vezető konzervatív vasárnapi brit lapnak udvari bennfentesek azonban megsúgták, hogy a meghívottak között van Vilmos herceg két korábbi barátnője, Jessica "Jecca" Craig és Olivia Hunt, Kate pedig egykori kedvesének, Ruper Finchnek küldött meghívót.

A "háromszintű" meghívási rendszer mutatja majd, hogy a vendégek közül ki áll a legközelebb a trónörökösi párhoz. Az 1900 meghívott közül 1300 csak az apátságbeli ceremónián lesz jelen, hatszázat közülük meginvitáltak a Buckingham-palotában rendezendő délutáni fogadásra is, az esti, bensőségesebb díszvacsorán azonban, amelyet Vilmos édesapja rendez az ifjú pár tiszteletére, pedig háromszázan ülnek majd az asztalok mellett.

A meghívottak kiléte még titok, de azt tudni lehet kik maradtak le a vendéglistáról.

A menyasszony édesanyjának testvére, Gary Goldsmith például csak a Westminster apátságba kapott meghívót, a fogadásra és a vacsorása már nem. Az Ibizán élő nagybácsiról a brit bulvársajtó ugyanis két éve kiderítette, hogy kannabiszféléket, sőt kemény kokaint is forgalmaz, és a szexiparban is otthonosan mozog.

Károly öccsének egykori felesége, mindenki "Fergie"-je, Vilmos nagynénje viszont egy vendéglistán sem szerepel, botrányos életmódja és a 15 évvel ezelőtt megjelent hiányos öltözetű foti miatt.

A külföldi előkelőségek közül a listán nincs rajt Barack Obama amerikai elnök neve sem, de őt a brit udvari hagyományok miatt, mivel Vilmos nem az első helyen áll a trónutódlási sorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!