Külföld

2011.03.16. 16:41

Líbia: sokan meghaltak a folytatódó adzsdábíjai harcokban

Huszonhat ember vesztette életét kedd óta a líbiai Adzsdábíja városában és annak környékén a Moammer Kadhafi líbiai vezetőt támogató erők és a kormányellenes lázadók folytatódó összecsapásaiban - közölte szerdán a helyi kórház egyik orvosa.

MTI

Adzsdábíja a felkelők fő erősségének számító Bengázi előtti utolsó nagyobb város a tengerparton, attól délre 160 kilométerre, Tripolitól pedig körülbelül ezer kilométerre.

Abdel-Karim Mohammad orvos elmondta, kedden rettenetes harcok dúltak a szembenálló felek között. A városi kórházba aznap 22 halottat szállítottak be, többségében civileket. Szerdán folytatódtak az összecsapások a város környékén, Adzsdábíjától keletre és nyugatra. A városi kórházba négy holttestet szállítottak be, mindegyik áldozat felkelő volt - tette hozzá.

Az orvos megjegyezte, hogy Adzsdábíjában is folytatódtak a harcok, a lakosság az otthonában húzta meg magát, az üzletek zárva maradtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!