Külföld

2011.04.25. 07:33

A fejbelőtt Gabrielle Giffords rész vehet az Endeavour fellövésén

Washington - Részt vehet a férje, Mark Kelly parancsnoksága alatt álló Endeavour űrsikló utolsó fellövésén Gabrielle Giffords képviselőnő, akit januárban az arizonai Tucsonban fejbe lőtt egy merénylő - közölték vasárnap a politikusnő orvosai.

MTI

Az Endeavour pénteken indul utolsó útjára. Az űrrepülőgép floridai felbocsátásán jelen lesz az elnöki család is.
   
A lábadozó demokrata párti képviselőnőt, akinek neve Obama elnök támogatásával a múlt héten felkerült a Time magazinnak a világ 100 idei legbefolyásosabb emberéről készült listájára, egy ápolónő is el fogja kísérni az eseményre.
   
"Azt hiszem, azt mondta, ez félelmetes és összeszorította az öklét" - mondta a CBS-nek Mark Kelly, amikor megkérdezték tőle, hogy mit szólt a felesége, amikor megtudta, hogy elengedik a fellövésre.
    
Giffords, akit jelenleg egy houstoni rehabilitációs intézetben kezelnek, nem találkozik majd a média képviselőivel és nem tesz nyilatkozatot a Kennedy Űrközpontban. Előre láthatólag nem utasszállító repülőgéppel jut majd el Texasból Floridába.
   
A képviselőnő a barátai és az orvosok szerint már ki tud mondani rövidebb mondatokat, a kezelésre egy guruló járókeret segítségével jár be és testének bal oldalát teljes mértékben képes mozgatni. Kelly szerint felesége teljes egészében megőrizte személyiségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!