Külföld

2011.04.13. 04:35

Egyiptom: őrizetbe vették Mubarak két fiát

Vesztegetés gyanújával őrizetbe vették Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök két fiát - jelentette szerdán az egyiptomi állami tv.

MTI

Miközben az exelnököt a vörös-tengeri Sarm-es-Sejk üdülőhely kórházában ápolják, az onnan nem messze lévő bíróságon Kairóból érkezett ügyészek kihallgatták a két fiút, Gamált és Alaát.

Ezt követően bejelentették, hogy Mubarak két fiát 15 napos előzetes letartóztatásba helyezték. A vesztegetés és hűtlen kezelés gyanúja mellett azzal is gyanúsítják őket, hogy a januári és februári népfelkelés idején kezdeményezték, hogy a karhatalom lőjön a tüntető tömegbe. A felkelés idején közel 800 ember halt meg a hatóságok erőszakcselekményeiben.  

Az épület előtt nagyjából kétezres tömeg követelte a Mubarak-fivérek őrizetbe vételét. Amikor elvitték őket, palackokkal és kövekkel dobálták meg a lefüggönyözött ablakú kisbuszt.

Gamálnak, Mubarak fiatalabb fiának magas tisztsége volt az ország korábbi vezető pártjában. A széles körben osztott vélemény, miszerint Gamált szemelte ki apja saját utódjául, nagyban hozzájárult az egyiptomi felkelés sikeréhez, amely végül megdöntötte Mubarak uralmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!