Külföld

2011.04.27. 14:52

Kamilla, a türelmes nő

Mi járhat Kamilla fejében, amikor Vilmos herceg oltárhoz vezeti szerelmét, Kate-et? Hogy a herceg lehetne az ő fia is? Vagy inkább, hogy lehetett volna ő a walesi hercegnő?

Osváth Sarolta

Nem tudjuk kitalálni, mert Cornwall hercegnője ma már jobban vigyáz a szájára annál, hogy rögtön kimondja, mit gondol. Régen – 33 évvel ezelőtt – ez volt az egyik oka annak, hogy Károly nem vehette őt feleségül. Vagány, „belevaló”, sportos lány volt, fitytyet hányt a konvenciókra, kiválóan lovagolt, imádta a vadászatot, a társaság középpontja volt. A legenda szerint egy lovaspólómeccsen ismerkedett meg a walesi herceggel, akinek állítólag rögtön ajánlatot tett: „Az én dédnagyanyám (Alice Edmondstone Keppel) és a te üknagyapád (VII. Edward) szeretők voltak, miért ne lehetnénk azok mi is?” Károly nem sokat teketóriázott, élt a felkínált lehetőséggel és attól kezdve meg volt pecsételve a sorsa. Kamilla örökre magához láncolta. Mi a titka? – találgatja még ma is a fél világ.


Aki látta már őket együtt, nem csodálkozik. Szemmel láthatóan egymáshoz valók, egy párt alkotnak. Az udvar azonban – anno – Kamillát nem tartotta elég jólneveltnek és főként származását elég előkelőnek ahhoz, hogy Károly felesége lehessen. A herceg elfogadta királynő anyja döntését, de egy percre sem mondott le szerelméről.

A családi-baráti körben csak Millának szólított öntudatos nőnek nem lehetett könnyű túltennie magát Károly és Diana frigyén, de az idő neki dolgozott. Az udvari mentalitás változott és a két szerelmes – igaz, már meglett korban – 2005-ben egybekelt.

Károly és felesége egy évvel ezelőtt a köztársasági elnök meghívására Magyarországra látogatott. Kamilla számos programon vett részt. Közvetlen, elegáns és kedves volt, mint egy igazi angol hercegné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!