Külföld

2011.05.08. 18:09

Bin Laden anyósa is meghalt

Oszama bin Laden halálhírét hallva agyvérzés érte a terroristavezér egyik anyósát, aki azután szintén életét vesztette - adta hírül vasárnap az as-Sark al-Auszat című arab lap.

MTI

Az újság szerint a 70 év körüli Nabiha al-Ganem nem tudta elviselni a rossz hírt, s eszméletét vesztette, majd pedig a szíriai Latakie városának egyik kórházában agyvérzés következtében meghalt.
   
A nő bin Laden első feleségének volt az anyja. A későbbi terrorista vezér 17 éves korában vette feleségül Ganem egyik lányát, Nadzsvát, s a párnak a lap szerint 11 gyereke született.
   
Az újság úgy tudja, hogy Nadzsva al-Ganem a 2001. szeptember 11-i amerikai merényletek előtt néhány nappal hagyta el Afganisztánt, s jelenleg Szíriában él.
  
Bin Laden három feleséggel és mintegy tucatnyi gyerekkel élt pakisztáni, abbotábádi rejtekhelyén, ahol azután hétfőn egy amerikai kommandó végzett vele.
   
Az iszlám vallás engedélyezi a poligámiát, s a férfiaknak egyszerre négy feleségük lehet - feltéve, ha egyenlően bánnak velük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!