Külföld

2011.06.05. 22:18

A Facebook hatalma: 1500-an tomboltak a zavargásba torkolló partin

1500 fiatal tombolt egy születésnapi partin, miután az ünnepelt, egy 16 éves tinédzser publikus eseménnyé tetté a bulit a Facebook-oldalán. Mivel előzetesen 15 ezren jelezték, hogy részt vesznek az eseményen, az apa inkább kihívta a rendőséget. Az eredmény: egy kis utcai zavargás, 11 letartóztatás és egy sérült zsaru.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A hamburgi tini alaposan meglepődött, hogy 15 ezren visszajeleztek: ott lesznek a Facebookon beharangozott partiján, ezért szüleitől kért segítséget. (A közösségi portálon a felhasználók létrehozhatnak eseményt, ezt publikussá tehetik, vagy dönthetnek úgy, hogy csak barátaikat hívják meg - ezúttal valószínűsíthetően az előbbi történt.) 

Pénteken délután aztán 1500 ünneplő tette tiszteletét a hamburgi, kertvárosi negyedben és önfeledten ünnepelni kezdték Thessát, a szülinapos hölgyet. A rendőrség 100 emberrel, kutyákkal vonult ki, és kordonnal vette körbe a házat - Thessa egyébként nem mert kimenni. A tömeg egy darabig egészen jól elvolt, ittak, zenét hallgattak, azonban sötétedés után megtaláltak a rendőröket - kövekkel, üvegekkel dobálták a közegeket, tűzijáték-rakétákat lőttek közéjük. A hatóságok végül 11 ünneplőt tartóztattak le, egy zsaru megsérült az arcán, pár kert és kerítés tönkre ment - körülbelül ennyi a mérlege a pénteki partizásnak.

A rendőrségi szóvivő szárazon reagált a történtekre: az internetnek sajátos dinamikája van, ezért nem ártana elolvasni a felhasználási feltételeket a Facebookon.

Videó (1:00-tól indul a helyszíni beszámoló) az eseményről:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!