Külföld

2011.07.10. 08:42

Tűz egy ukrajnai idősotthonban, sokan meghaltak

Tizenhat ember halt meg vasárnapra virradóra egy ukrajnai idősotthonban kitört tűz következtében - közölte a rendkívüli ügyek minisztériuma.

MTI

A Rivnei megye Bile falujának földszintes, fából és betonból épült idősotthona éjfél után kapott lángra. Ekkor 27 ember (köztük két gondozó) tartózkodott az épületben. Tizenegy embert sikerült kimenteni az égő otthonból, de mindnyájan füstmérgezést szenvedtek. Hármuknak súlyos az állapota.
   
Lángok martalékává vált a 800 négyzetméteres épület fából készült része és tetőszerkezete. Mikola Azarov ukrán miniszterelnök kormánya nevében részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. A kormányfő utasítására Szerhij Tyihipko szociálpolitikai miniszter vezetésével azonnal kormánybizottság alakult a tragédia okainak kivizsgálása végett.
   
Az Unian ukrán hírügynökség szerint az előzetes vizsgálatok arra utalnak, hogy gondatlanság miatt égett le a bilei idősotthon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!