Külföld

2011.08.12. 17:46

Kisiklott egy személyvonat Lengyelországban: legalább négyen meghaltak

Kisiklott egy személyvonat Lengyelországban, a balesetben legalább négy ember meghalt, harminc pedig megsebesült.

MTI

A vonat Varsóból a dél-lengyelországi Katowicébe tartott, amikor a közép-lengyelországi Piotrkow
Trybunalski közelében kisiklott, közép-európai idő szerint délután negyed ötkor. A mozdony és a négy vagon leszaladt a sínekről. Egy kocsi az oldalára is dőlt.
Egy helyi rendőri vezető szerint a sebesültek száma még emelkedhet. A szerencsétlenül járt szerelvényen mintegy 280-an utaztak, mind a négy vagon zsúfolt volt.
A baleset oka egyelőre nem ismert.

Az ügyészség vizsgálatot indított

A lódzi vajdaságbeli Piotrków Trybunalski város ügyészsége vizsgálatot indított a Baby településnél pénteken bekövetkezett súlyos vasúti baleset ügyében, amelyben a legfrissebb rendőrségi adatok szerint egy ember meghalt, és mintegy félszázan megsérültek.

Mint Adam Kolasa, a lódzi rendőrség szóvivője a PAP hírügynökséget tájékoztatta, az áldozatok száma növekedhet, de ez csak akkor derül ki, ha a felborult vagont sikerül felemelni.
Korábban a rendőrség és a lengyel vasutak azt közölte, hogy a Varsó-Katowice között közlekedő szerelvény kisiklott, és ennek következtében négyen meghaltak, és mintegy 30-an megsérültek. Később visszavonták a halottak és sérültek számára vonatkozó információt.

A baleset helyszínére utazott Donald Tusk miniszterelnök, Ewa Kopacz egészségügyi miniszter már korábban odaérkezett.
A baleset délután negyed öt körül történt közép-európai idő szerint. A mozdony utáni első vagon az oldalára dőlt, a többi három vagon leszaladt a sínekről, de nem borult fel. A négy vagonban mintegy 280-an utaztak.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a balesetet. A mozdonyvezető túlélte a balesetet, és megállapítotották, hogy nem fogyasztott alkoholt. A sokk miatt egyelőre nincs kihallgatható állapotban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!