Külföld

2011.10.16. 08:09

Felgyújtotta magát egy volt buddhista szerzetes

Tibet szabadságáért gyújtotta fel magát Kínában egy volt buddhista szerzetes, idén ez már a nyolcadik ilyen tiltakozás - közölte egy jogvédő szervezet.

MTI

A londoni székhelyű Free Tibet (Szabad Tibet) tájékoztatása szerint a rendőrség eloltotta a tüzet, a férfi állapotáról nincs értesülés. A 19 éves Norbu Dathul a Tibet közelében lévő Szecsuán (Sichuan) tartománybeli Aba város piacán élete feláldozásával próbált tenni a tibeti helyzet javulásáért.
   
A férfi azt kiabálta, hogy "Tibetnek szabadságra van szüksége" és arra szólított fel, hogy térjen vissza a száműzött tibeti vallási vezető, a dalai láma - vált ismertté meg nem nevezett forrásokból a helyi Kirti buddhista kolostorban.
   
Egy férfi, akit a város rendőrségén felhívtak telefonon, hogy erősítse meg az értesülést, letette a telefont. Más kormányzati hivatalokhoz intézett telefonhívásokra nem érkezett válasz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!