Külföld

2011.11.30. 12:41

Ikreket szült egy apáca Romániában

Hatalmas botrány tört ki a romániai Călăraşi megyei Tăriceni kolostorban: a 40 éves zárdafőnöknő, Sebastiana Gâtlan két kislánynak, egy ikerpárnak adott életet. Az apáca titokban tartotta terhességét, csak a szüléskor derült ki, hogy megszegte Istennek tett fogadalmát.

Vas Népe

A hír gyorsan eljutott az illetékes püspökséghez, melynek vezetői sajnálatukat fejezték ki, és vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék, melyik pap ejtette teherbe az apácát. "Nagyon sajnálatos, ami történt, fájdalmas hír. Vizsgálatot fogunk indítani, hogy kiderüljön, ki a felelős ezért. Addig imádkozzunk a csecsemők és az anya egészségéért", mondta Silviu Dascălu szóvivő - írja a manna.ro.

Az apáca a bukaresti Pantelimon kórházban szülte megy ikreit. A kislányok jól vannak, de anyjuk nem akar tudomást venni róluk. Császárral születtek. Az orvosok nem tudtak róla, hogy egy apáca szül náluk, a zárdafőnöknő civil ruhába került az intézménybe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!