Külföld

2011.11.29. 14:16

Rettenetes szülők: elzárva nevelték gyerekeiket egy prágai lakásban

Szobafogságban nevelt, a lakásból feltehetően soha ki nem vitt kiskorú gyermeket fedezett fel a cseh rendőrség nemrég egy Prága belvárosában élő családnál - írta kedden a Mladá fronta Dnes című vezető napilap.

MTI

A riportban közöltek szerint a gyerekeknek nincs semmiféle iratuk, s bár fizikailag láthatóan egészségesek és jól tápláltak, szellemileg nyilvánvalóan sérültek. A szülők egy alternatív életmód elkötelezettjei, s ezért már gyermekeik születését is eltitkolták a külvilág és a hatóságok előtt. A három éves kisfiú és másfél éves húga a lakásban születtek.

Amikor a rendőrök behatoltak a lakásba a gyerekek nagyon meglepődtek. Később kiderült, hogy még a játékokat sem ismerik, nem tudtak mit kezdeni velük.

"A szülők meg voltak győződve róla, hogy gyermekeiknek mindent megadtak, amit kell, s úgy vélték, a lehető legjobban törődnek velük" - mondta a lapnak Katerina Jechová, a Prága-belvárosi tanács szociális ügyekkel foglalkozó tagja.

A gyermekeket először a prágai Thomayer kórházba szállították, majd a kivizsgálások után pótcsaládhoz kerültek. Az újság úgy tudja, hogy azóta a nagyszülők vették őket gondozásba.

A szülők ugyanakkor állítólag teljesen elveszítették érdeklődésüket a gyermekeik iránt, miután azokat idegen emberek is megérintették.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az illetékes hatóságok kezdeményeztek-e ellenük valamiféle eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!