Külföld

2011.12.24. 16:53

Mobiltelefonokból állított karácsonyfát egy üzlet Vietnámban

Több mint 2500 darab működésre képtelen mobiltelefonból készítette el saját négy és fél méteres karácsonyfáját egy elektronikai szaküzlet Vietnámban.

MTI

A dél-vietnámi My Tho városában működő Westcom Electronics üzletvezetője, Nguyen Trai szerint tíz alkalmazott két héten át dolgozott a hatalmas mobiltelefon-karácsonyfa elkészítésén. Mint hozzátette: az alternatív fenyő remélhetőleg segít felhívni a figyelmet a veszélyes hulladékok kezelésének és a környezetvédelemnek a fontosságára. 
   
A neonfényben pompázó, kúp alakú karácsonyfa két hete díszíti az üzlet bejáratát és nagyjából 700-800-an keresik fel naponta. A mobiltelefonok rendkívül elterjedtek Vietnámban, ahol a lakosságnak több mint a hatvan százaléka harminc éven aluli, és a fiatalok közül sokan a legújabb elektronikai készülékek megvásárlásával igyekeznek fitogtatni egyre növekvő vagyonukat, attól függetlenül, hogy az ország Ázsia egyik legmagasabb inflációs rátájával küzd.
   
Annak ellenére, hogy a kommunista Vietnám 87 milliós lakosságának a többsége buddhista, az országban jelentős méretű katolikus kisebbség és a karácsony iránti még nagyobb általános lelkesedés is él. A délkelet-ázsiai ország két legnagyobb városa - Hanoi és Ho Si Minh-város - például ünnepi fényekbe öltözik a tél idejére, a fiatalok pedig Mikulás-sapkákban róják a kávézókból kiszűrődő karácsonyi dallamokat visszhangzó utcákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!