Külföld

2012.01.04. 06:25

Kiadta Szlovákia Jozef Rohácot

Kiadta Szlovákia Magyarországnak a Fenyő János médiavállalkozó 1998-as megölésével gyanúsított Jozef Rohácot - tudta meg a Magyar Nemzet.

MTI

A napilap szerdai számában arról ír, hogy Szlovákia csaknem fél évig húzódó procedúra után decemberben adott helyt az ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) újabb kérelmének.

A cikk felidézi, tavaly februárban derült ki, hogy a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetben (BSZKI) évek óta porosodott az a dokumentum, amely kimutatta, hogy a Roháctól korábban egy másik büntetőügyben vett genetikai minta megegyezik a Fenyő-gyilkosság helyszínén, annak elkövetőjétől származó DNS-sel. Az NNI kérésére a szlovák hatóságok lakhelyén, a felvidéki Léván őrizetbe vették Rohácot, majd hamarosan kiadták őt Magyarországnak. A nyár elején kiderült, hogy a férfi meggyanúsításából máig sem tisztázott módon az emberölés mellől kimaradt a lőszerrel és lőfegyverrel visszaélés bűntette, ezért Magyarországnak újabb kiadatási kérelmet kellett benyújtania Szlovákiának.

A lap arról is ír, hogy a Budapesti Központi Kerületi Bíróság szerint 14 év után is reális annak az esélye, hogy a Fenyő-gyilkosság mögött álló erők megpróbálják meghiúsítani a mostani büntetőeljárást.

A kiadatás elbírálásának tényéről a védő még nem kapott hivatalos értesítést - tájékoztatta a Magyar Nemzetet Fülöp Tamás, Rohác ügyvédje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!