Külföld

2012.01.10. 06:32

Tömegverekedés egy venezuelai börtönben: halottak és túszok

Öt elítélt életét vesztette egy túlzsúfolt nyugat-venezuelai börtönben kitört tömegverekedésben, és a fegyencek túszul ejtettek nyolc rendőrt - közölte az AVN venezuelai hírügynökség.

MTI

Az incidens Tachira állam egyik fegyintézetében történt. Egy katonai vezető azt mondta, hogy a hatóságok tárgyalásokba próbálnak bocsátkozni a túszejtőkkel azért, hogy kiszabadítsák a rendőröket.
   
Cesar Perez Vivas tachirai kormányzó szerint a szóban forgó börtön 120 férőhelyes, de jelenleg 400 fegyencet tartanak ott fogva. Venezuelában mintegy 50 ezer elítélt van börtönökben, holott a fegyintézetek összességében legfeljebb 14 ezer fő befogadására alkalmasak.
   
A börtönök túlzsúfoltsága melegágya a fegyintézeteken belüli erőszaknak. Civil szervezetek szerint évente mintegy 300 elítélt hal meg a büntetés-végrehajtási intézetekben. A kormány a tavalyi év közepén átfogó tervet fogadott el a helyzet javítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!