Külföld

2012.02.16. 15:43

31 év siralomház után kivégeztek egy floridai gyilkost

Méreginjekcióval kivégezték csütörtökön Floridában a 65 éves Robert Brian Waterhouse-t, aki az ítélet szerint több mint három évtizeddel ezelőtt megerőszakolt, majd hagyott a tengerbe fulladni egy fiatal nőt.

MTI

Waterhouse ítélete 31 évig várt a végrehajtásra, amivel gyászos rekordot állított fel a férfi a floridai halálraítéltek között. 1980-ban ítélték el, miután rábizonyították, hogy súlyosan bántalmazta, megerőszakolta, majd a tengerbe dobta a 29 éves Deborah Kammerert. Waterhouse ellen az autójában talált hajat, vért és szövetmintákat használták fel tárgyi bizonyítékként.

Az elítélt kivégzését csütörtök reggel két órával elhalasztották, mert az amerikai legfelsőbb bíróság megtárgyalta, majd elutasította a kegyelmi kérelmét. Waterhouse, aki 1966-ban egy betörés során is megölt egy 77 éves asszonyt, ártatlannak vallotta magát Kammerer meggyilkolásában.

Waterhouse az ügyészséget korrupcióval, a bírót elfogultsággal vádolta és kijelentette hogy a fellebbezési rendszer a sablonos elutasítások kiadására épül. Az elítélt sérelmezte, hogy megsemmisítették az ellene felhasznált tárgyi bizonyítékokat, pedig szerinte a DNS-vizsgálat az ártatlanságát bizonyította volna. A bíróság elutasította egy Waterhouse ügyében utólag jelentkezett, nem szavahihetőnek minősített tanú vallomását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!