Külföld

2012.02.05. 14:36

Amerikai és ausztrál filmes vesztette életét egy helikopterbalesetben

A díjnyertes amerikai Mike deGruy dokumentumfilmes és Andrew Wight ausztrál forgatókönyvíró-producer vesztette életét egy Kelet-Ausztráliában bekövetkezett helikopterbalesetben szombaton - közölte az elhunytak megbízója, a National Geographic vasárnap.

MTI

A rendőrség szerint a pilóta és amerikai utasa a helyszínen életüket vesztették, amikor nem sokkal a felszállást követően lezuhantak a Sydneytől 156 km-re északra fekvő Novra légibázisának közelében.
   
James Cameron, a National Geographic igazgatója nyilvánosságra hozta az elhunytak személyazonosságát. "A mélytengeri közösség két legjobbját veszítette el" - írta az ismeretterjesztő dokumentumfilmek gyártója a két, víz alatti felvételeiről híressé vált filmesről. A páros éppen forgatni indult, amikor a baleset bekövetkezett.
   
A hatvanéves DeGruy számos BAFTA- és Emmy-díjat kapott filmjeiért. Az 52 éves melbourne-i Wight írta a Sanctum című háromdimenziós filmet, amely 2010-ben a legnagyobb ausztrál kasszasikernek bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!