Külföld

2012.02.19. 10:42

Börtön várhat a gyerekét iskolába gyalogoltató anyára

Börtönbe kerülhet egy anya az Egyesült Államokban, mert büntetésből 7 kilométert gyalogoltatta volna 10 éves fiát az iskolába.

MTI

   
A zord arkansas-i télben az autóút szélén magányosan kutyagoló gyerekre egy bank biztonsági őre figyelt fel, és értesítette a rendőröket, akiknek a fiúcska könyörgött, hogy ne vigyék haza, mert akkor anyjától verést kap.
   
A rendőrök erre nem hazavitték, hanem az anya munkahelyére, ám ott kiderült, hogy a 34 éves asszony szabadságon van, ezért kénytelenek voltak mégis hazafuvarozni a fiút. Az anya elmondta a rendőrsöknek, hogy fia nem földre szállt angyal, és ő azért gyalogoltatta, mert az iskolabuszról egy hétre letiltották.
   
A nő ellen mindazonáltal eljárás indult kiskorú veszélyeztetése miatt. Akár egy év börtönt is kaphat meg ezer dollár bírságot.
   
"Rengeteg baj történhetett volna a fiúval, balesettől kezdve az elrablásig" - idézte a Yahoo amerikai hírportál a jonesborói rendőrkapitányság szóvivőjét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!