Külföld

2012.02.15. 13:04

Elrettentő példa: beszakadt a jég a lány alatt (fotó)

A brit rendőrség elrettentő példaként tette közzé azt a fotót, melyet egy, a havas tájat fényképező nő készített egy lányról, aki alatt beszakadt a jég.

Vas Népe

Megrázó pillanatot kapott lencsevégre egy nő Nagy-Britanniában, aki épp a havas tájat fényképezte: egy fiatal lány alatt beszakadt a jég, és a kislány a jeges vízbe esett.

A brit rendőrség közzétetette a fotót, hogy ezzel is arról győzzék meg a fiatalokat, a tavak, folyók jege veszélyes, tragédia is lehet a vége a vagánykodásnak.

A fiatal lány, aki a fotón látható, a barátai heccelésére lépett a vékony jégre. Azzal cukkolták a haverok, hogy félős, nem mer a jégre menni. Hát a lány mert, és majdnem tragédia lett a vége. Szerencséjére sikerült kimenekíteni őt a jeges vízből.

A felhívás szólhatna a magyaroknak is!

Néhány nappal ezelőtt őrült férfiak Hummerekkel merészkedtek a Balaton jegére. Ezt az esetet is elrettentő példának hozhatnánk fel a fiatalok számára. De nemcsak Hummerrel, gyalogosan sem szabad jégre merészkedni, ha az nem kijelölt hely!

A napokban enyhébb időre számíthatunk, így a tavak és a folyók jege is vékonyabb lesz. Kérünk mindenkit, ha tábla jelzi, hogy jégre lépni tilos, ne tegyék - akkor sem, ha az úgynevezett barátok erre bíztatnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!