Külföld

2012.02.02. 10:41

Nyolc rakétát lőttek ki Izraelre a Gázai övezetből

Nyolc rakétát lőttek ki szerda este és az éjszaka a Hamász palesztin iszlamista mozgalom ellenőrzése alatt álló Gázai övezetből Dél-Izraelre; a támadásokban senki sem sebesült meg, és anyagi károk sem keletkeztek - közölte az izraeli rendőrség.

MTI

Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár éppen Izraelben és a palesztin területeken tesz hivatalos látogatást. A világszervezet vezetője csütörtökön keresi fel a Gázai övezetet.
   
Luba Szamri, az izraeli rendőrség egyik szóvivője elmondta, hogy négy rakétát a Gázai övezet északi részéből indítottak el, és azok egy lakatlan területen csapódtak be, Saar-Hanegev település környékén.
   
Korábban egy másik rendőrségi szóvivő, Miki Rózenfeld arról számolt be, hogy Eskól körzetében szántóföldbe csapódott egy rakéta, további három pedig Szderót város közelében ért földet. Senki sem sebesült meg, és károk sem keletkeztek - tette hozzá.

Az év eleje óta mintegy 15 rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izrael déli részére. Az izraeli hadsereg általában légi csapásokkal válaszol ezekre a támadásokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!