Külföld

2012.02.14. 08:10

Rendőröket lőttek le a csecsen-dagesztáni határon

Egy fegyveres csoporttal keveredtek tűzharcba a csecsen-dagesztáni határon orosz rendőrök, akik közül három életét vesztette, hat pedig megsebesült a belügyi hatóságok keddi közlése szerint.

MTI

Az orosz biztonsági erők még hétfőn este vették üldözőbe az erdős vidéken felfedezetett fegyveres osztagot Csecsenföld Nozsaj-jürti járásában, Szimszir település közelében, de akciójuk nem járt sikerrel: a lázadó csoport tagjainak sikerült elmenekülniük. A szélsőségeseket a hatóságok feltételezése szerint egy bizonyos Temiralijev parancsnok vezette.

A hétfő esti tűzharcban életét vesztette az orosz rendőrjárőr parancsnoka, a járőr tűzszerésze és egy másik tagja, a sebesültek között egy hadnagy, egy törzsőrmester és négy szakaszvezető van.

Oroszország két háborút is vívott csecsen lázadókkal az elmúlt 15 évben, és a fegyveres harc szórványosan még ma is tart Csecsenföldön és az Észak-Kaukázus más köztársaságaiban, de számos oroszországi terrorcselekmény szálai is ide vezetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!