Külföld

2012.02.07. 18:27

Újabb per indul Berlusconival szemben

Hivatali titok megsértése miatt emelt vádat az ügyészség Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő ellen, akivel szemben ez lesz a negyedik per a milánói bíróságon.

MTI

Egy 2005-ös ügyészi vizsgálat során lehallgatott telefonbeszélgetés nyilvánosságra hozatalával vádolja a milánói ügyészség Berlusconit.    

Piero Fassino, a volt Baloldali Demokraták (DS) főtitkára és Giovanni Consorte, az Unipol bank elnöke beszélt egymással a Banca Nazionale del Lavoro pénzintézet felvásárlásáról. "Van egy bankunk" - mondta Fassino.     A hangfelvételen rögzített és semmilyen jegyzőkönyvben nem szereplő kijelentést az Il Giornale, azaz a Berlusconi testvére által birtokolt napilap közölte. Az ügyészség szerint Berlusconiék informátora a lehallgatást végző cég vezetője, Roberto Raffaelli volt, akit ezért 1 év 8 hónapra ítéltek.     

A Berlusconi elleni tárgyalás március 15-én kezdődik.    

"Hivatali titok megsértésével Olaszországban soha senki ellen nem indult per" - nyilatkozta Berlusconi, hangoztatva, hogy nem volt tudomása a Fassino és Consorte közötti beszélgetésről és nem ő rendelte el a közlését.     Berlusconival szemben már három per folyik a milánói bíróságon: korrupcióval vádolják a februárban lezáruló Mills-perben, prostitúcióra való kényszerítéssel a Ruby-perben, a harmadikban pedig azzal, hogy televíziói törvénytelen úton jutottak közvetítési jogokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!