Külföld

2012.03.25. 09:23

Büszke az öccse gyilkosságaira a toulouse-i merénylő bátyja

A hírhedt toulouse-i merénylő bátyja rendőrségi kihallgatása során azt nyilatkozta, hogy büszke az öccse által elkövetett, brutális gyilkosságokra.

MTI/APA/AFP

Rendőrségi források szombati közlése szerint Abdelkader Merah a rendőrségen kijelentette, hogy büszke öccsére, aki Toulouse-ban hétfőn egy zsidó iskolánál három kisgyermeket és egy rabbit, néhány nappal korábban pedig a közeli Montaubanban három francia katonát gyilkolt meg. A 24 éves, algériai származású francia merénylő szörnyű tettét azzal indokolta, hogy a multikulturalizmus, továbbá a francia hadsereg afganisztáni szerepvállalása ellen kívánt tiltakozni. Mohamed Merah 32 órán keresztül elbarikádozta magát egy toulouse-i ház első emeleti lakásában, a kivezényelt kommandósokkal vívott tűzharcban azonban életét vesztette.

A rendőrség még szerdán a merénylő édesanyját és bátyját is őrizetbe vette. A szülőt szombatra virradóra szabadon bocsátották. Az idősebb testvér kihallgatása jelenleg Párizsban folyik. A hatóságoknak legkésőbb vasárnapig kell dönteniük arról, hogy vádat emelnek-e ellene, vagy szabadon engedik őt.

Mohamed Merah édesanyja felelősséget érez a fia által elkövetett merényletek miatt. Ügyvédje újságírókkal azt közölte: az anya elítéli fia tettét, és értetlenséggel áll azzal szemben. Zoulhika Aziri bosszútól tart, és ezért egyelőre nem mer visszatérni toulouse-i lakásába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!