Külföld

2012.03.14. 08:52

Elektrosokkal is kínozzák a foglyokat

A legkegyetlenebb kínzásoknak vetik alá Szíriában az őrizetbe vett rendszer ellenes felkelőket - mutatott rá legújabb jelentésében az Amnesty International nemzetközi emberjogvédő szervezet.

MTI

Szerdán megjelent beszámolójában Jordániába menekült, a börtönök poklát túlélőket idézve az AI megállapította: a kínzási módszerek a hetvenes-nyolcvanas évek sötét éveit idézik, amikor a jelenlegi elnök apja, Háfez Aszad is könyörtelenül megtorolta a hatalmát megkérdőjelezők cselekedeteit.

Az AI-nek beszámoló ellenzékiek elmondták: az őrizetbe vetteket letartóztatásuk után alaposan elverik. Ezt követően a börtönökben lidérces világ várja őket. A fegyőrök ütlegelik a foglyokat gumibottal, puskatussal, korbáccsal. Rendszerint kezüknél fogva felfüggesztik őket, hogy semmiképpen se tudjanak védekezni. Az elektrosokk is elterjedt kínzási módszer - mutat rá az AI jelentése, amelyet egy nappal a szíriai népfelkelés kitörésének első évfordulója előtt hoztak nyilvánosságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!