Külföld

2012.03.23. 10:57

Sisakjának szemrésén keresztül érte karddöfés

Életveszélyesen megsérült lovagi tornán egy 23 éves férfi Németországban.

MTI

A torna Bochumban volt, természetesen nem "élesben" folyt, hanem bemutató jelleggel. A lovagok talpig vasban vonultak fel, nehéz páncélzatot viseltek, ennek ellenére megtörtént a baleset. Az ellenfél véletlenül betalált kardjával a sisakrésen és kiszúrta a férfi szemét. Az összecsukló lovag láttán a közönség azt hitte, ez is a bemutató része, csak akkor döbbent rá, hogy baleset történt, amikor a torna többi szereplője segítségért kezdett kiáltozni.

A sebesültet azonnal kórházba vitték, állapotát válságosnak ítélik az orvosok, mert nem kizárt, hogy a penge az agyat is megsértette.

Az ellenfél szintén kórházi kezelésre szorult, mert a történtek miatt elájult a torna helyszínén - adta hírül az austriantimes.com című osztrák hírhonlap.

A történelem hasonló balesetei közül a legemlékezetesebb II. Henrik francia királyé, akinek halálát - állítólag - megjósolta Nostradamus. Lánya menyegzőjére II. Henrik maga hirdette a számára végzetes lovagi tornát 1559 júniusában. A királyt is a sisakrostélyán keresztül érte döfés, neki nem kardpenge, hanem lándzsaszilánk fúródott a szemébe. Tíz napig haldoklott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!