Külföld

2012.03.29. 15:15

Toulouse-i lövöldözés: Franciaországban temetik el a merénylőt

Huszonnégy órával elhalasztják a tömeggyilkos Mohamed Merah temetését, miután Toulouse polgármestere kijelentette: városa - ahol az algériai férfi három zsidó gyereket és egy rabbit ölt meg - nem lehet a dzsihádista végső nyughelye.

MTI/AFP

Pierre Cohen csütörtökön arra kérte a régió prefektusát, hogy halassza el egy nappal a gyilkos temetését.

A nap folyamán egy franciaországi muzulmán vezető közölte: Franciaországban fogják eltemetni Meraht, miután Algéria biztonsági okokból megtagadta holttestének befogadását.

"A család megbízott engem, hogy szervezzem meg a temetést 24 órán belül Franciaországban, a hatóságokkal egyeztetve, mert Algéria megtagadta Mohamed Merah holttestének befogadását biztonsági okokra hivatkozva" - tájékoztatta a francia hírügynökséget Abdalláh Zekri, a párizsi nagymecset elöljárója.

Zekri, akik egyben a Muzulmán Hit Francia Tanácsának (CFCM) egyik regionális vezetője, hozzátette: szerinte a Toulouse-ban található Cornebarrieu-temető muzulmán parcellájában rendezik meg a temetést.

Meraht rokonai az Algírtól több mint 10 kilométerre lévő Bezzaz faluban szerették volna örök nyugalomra helyezni: Erről a településről származik a merénylő apja.

A 23 éves algériai származású dzsihádista férfi március 22-én veszítette életét az őt elfogni érkezett kommandósokkal vívott tűzharcban. Az előző napokban Montaubanban és Toulouse-ban megölt három francia ejtőernyőst, majd pedig egy zsidó iskola egy diákját és tanárát, valamit az utóbbi két gyermekét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!