Külföld

2012.04.25. 09:33

Fico nem tárgyal az állampolgárságról Orbánnal

Nem a szlovák állampolgársági törvény lesz a témája Robert Fico szlovák és Orbán Viktor magyar kormányfő csütörtöki varsói találkozójának - adta hírül a SITA szlovák hírügynökség szerdán a szlovák kormányfő előző nap tett, ezzel kapcsolatos kijelentésére hivatkozva.

MTI

Robert Fico nem látja okát annak, hogy Orbán Viktorral való csütörtöki találkozója során Varsóban gazdasági és szociális témákon kívül másról is tárgyaljon. Ezt válaszolta a szlovák kormányfő egy a kettős állampolgárság ügye kapcsán feltett újságírói kérdésre Brüsszelben még kedden.

"Biztosítani akarom önöket, hogy ezekre a tárgyalásokra csak gazdasági és szociális témákkal és kölcsönösen előnyös gazdasági projektekkel indulok, nincs okom semmi másról beszélni magyar partneremmel" - jelentette ki Robert Fico. Hozzátette: nem volt még alkalma - újabb kormányfői kinevezése óta - találkozni Orbán Viktorral, és ezért úgy véli, kár lenne nem kihasználni a mostani lehetőséget arra, hogy leüljön és néhány szót váltson a magyar miniszterelnökkel.

Robert Fico április 26-án, csütörtökön a Varsóban megrendezésre kerülő, Lengyelország - Közép-Európa - Kína gazdasági fórum alkalmával folytat kétoldalú tárgyalásokat Orbán Viktorral. A szlovák kormányfő a lengyelországi fórumon a lengyel és a kínai miniszterelnökökkel is találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!