Külföld

2012.04.25. 19:29

Hamát bombázták a kormányerők, halottak

Legalább tizenketten meghaltak, és több tucatnyian megsebesültek szerdán a közép-szíriai Hama elleni támadásban, amelyet a kormányerők indítottak a nemzetközi megfigyelők jelenléte ellenére - tudatta az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

MTI/AFP

A szervezet közölte: a biztonsági erők a felkelők fellegvárának számító város egyik negyedét bombázták annak ellenére, hogy a településen tartózkodik az ENSZ két - a tűzszünet ellenőrzésével megbízott - küldöttje. A nap folyamán támadás érte Damaszkusz külvárosait is, miután a világszervezet megfigyelői befejezték ottani látogatásukat. A SANA hivatalos szíriai hírügynökség szerdán arról számolt be, hogy "fegyveres terroristák" a főváros egyik peremkerületében megtámadták a vörös félhold egyik betegszállító kocsiját, egy ember halálát okozva.

 

 

Az OSDH szerint szerdán összesen 27-en vesztették életüket a szíriai rezsim erőszakos fellépése nyomán.

A 185 ezer négyzetkilométer területű Szíriában jelenleg 15 ENSZ-megfigyelő van. Kettő közülük Homszba, másik kettő Hamába ment, a csoport többi tagja pedig Damaszkuszban tartózkodik.

Az OSDH szerint az április 12-én életbe lépett fegyvernyugvást nap mint nap megsérti a szíriai rezsim.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!