Külföld

2012.04.25. 07:23

Obama újabb testőrei távoznak a prostituáltbotrány miatt

Felmondott a kolumbiai prostituáltbotrányban érintett két újabb amerikai titkosszolgálati ügynök, egy társuk ellen pedig megindult az elbocsátási eljárás – vált ismertté helyi idő szerint kedden hivatalos forrásból.

MTI

Két másik alkalmazottat felmentettek minden súlyos vétség vádja alól, de adminisztratív intézkedésekre számíthatnak – tudatta Paul Morrissey, a Secret Service helyettes főnöke közleményében.

Nem sokkal korábban egy ügynököt már tisztáztak. Egy továbbinak pedig megvonták a jogosultságait – tette hozzá Morrissey.

Eddig a Secret Service kilenc ügynöke veszítette el állását a különleges rendőri alakulatnál vagy mondott fel a történtek után. Az amerikai hadsereg 11 és az elnök biztonságáért felelős Secret Service 12 tagja ellen folyik vizsgálat, mert kiderült, hogy az amerikai államok cartagenai csúcstalálkozóját megelőzően, április 12-én, miközben Barack Obama látogatásának biztosítását készítették elő, felvittek 21 prostituáltat a szállodai szobájukba.

Morrissay hangsúlyozta: a Secret Service "nem habozik meghozni a megfelelő intézkedéseket, ha bármelyik alkalmazottjáról újabb információk merülnek fel".

Obama kedden "kreténeknek" nevezte a prostituáltakkal kapcsolatot létesítő Secret Service-ügynököket, viszont dicsérte az elitalakulat szaktudását. "Ezek a srácok a Secret Service-nél valóban hihetetlenül jó munkát végeznek. Óvnak engem és a lányainkat"- jelentette ki az elnök egy televíziós adás felvételekor az észak-karolinai Chapel Hillben, ahol diákok előtt mondott beszédet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!